top of page

 Weerbaarheid  voor vrouwen

Zou je graag werken aan meer zelfvertrouwen, zelfbeheersing en assertiviteit? Heb je je voorgenomen om sneller en positiever je grenzen aan te geven? Wil je tijdens de training ervaren wat een stevige houding voor je kan betekenen? Lijkt het je leuk om dit met behulp van fysieke oefeningen te oefenen?


Dan is onze “Rots en Watertraining voor Vrouwen” iets voor jou!

80% van de les zal uit Rots en Water oefeningen bestaan. 20% is een invulling vanuit mindfullnes en relaxatie. Deze oefeningen voer je zowel alleen als in tweetallen uit.

De R&W training zal je inzicht geven en handvatten aanreiken om je mentale en fysieke kracht te vergroten. Als we ons fysiek en mentaal sterker voelen, vinden we het makkelijker om onze gevoelens en meningen te uiten. We zijn vrijer, minder angstig en creatiever. Ook kunnen we veel duidelijker en kalmer een grens aan geven.

IVeel fysieke en mentale oefeningen, soms ook spelenderwijs met elkaar, veel wisseling van partners; zodat je steeds nieuwe ervaringen/kansen en ontdekkingen doet.

 

We trainen op blote voeten. Je hebt altijd de keuze en vrijheid om de oefening niet of aangepast te doen. Juist dat is immers ook een onderdeel van de training. Doordat er niet alleen gepraat wordt, maar ook fysiek gewerkt wordt, onthoud je het beter en daarmee wordt het maken van de transfer naar je dagelijks leven makkelijker gemaakt. 

Weerbaarheid voor kinderen en jongeren

In de Rots- en Watertraining wordt door middel van fysieke oefeningen de weg geopend naar (meer):

  • zelfvertrouwen

  • zelfbeheersing

  • zelfreflectie

Zo ontstaat er een groter draagvlak voor (meer):

  • veiligheid

  • assertiviteit

  • sociale vaardigheden

Door de inzet van spelvormen kan:

  • op een plezierige wijze onderling contact gemaakt worden

  • de verbinding tussen doen – voelen – reflecteren gelegd worden

  • geoefend worden met het centreren, gronden en focussen.

Centreren wil zeggen; kracht en aandacht verzamelen in de buik.

Gronden betekent; stevig leren staan met een bewust voet-grondcontact.

Focus wil zeggen dat je een doel hebt waardoor je richting kan geven. 

Het centreren doen wij in het lichaamscentrum. Het is niet alleen een leverancier van kracht, het is ook het centrum van rust. Concentratie en ontspanning gaan hier samen. De ervaring van dit fysieke rust- en middelpunt geeft het gevoel van ‘een sterke basis hebben’. Een basis van waaruit elke fysieke handeling begint (krachtcentrum), maar ook een basis van waaruit men de wereld tegemoet kan treden (rust- en Zijn-centrum). 

 

Een ‘Rots en Water’-training is op blote voeten. We maken gebruik van verschillende fysieke werkvormen zoals stoeien, rollenspelen, grensoefeningen, intuïtie oefeningen en oefeningen met lichaamstaal.

We werken ook aan fysiek sterker worden, dit alles binnen en veilige omgeving. 

 

bottom of page