top of page

Mensen in verbinding brengen met zichzelf, met elkaar en met het spirituele heeft me steeds geboeid. Dit vormt dan ook de rode draad in mijn professionele loopbaan. Ik behaalde mijn licentiaatsdiploma in de godsdienstwetenschappen in 1990 aan de KUL. Vanaf dan heb ik met veel enthousiasme en betrokkenheid godsdienst onderwezen in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Ik ben ook enkele jaren als leerlingbegeleider aan de slag gegaan. Verschillende opleidingen en navormingen inspireerden me. (socio-emotionele leerlingbegeleiding, groepsdynamiek, integratieve rouw-en verliesbegeleiding, bibliodrama-begeleider, mindfulness) 

Intussen werd ik door Barts enthousiasme voor Rots en water aangestoken. Ik volgde in 2017 de basiscursus en heb nadien de specialisaties gevolgd: 

  • psychosociaal trauma;

  • basisschool;

  • focus op meisjes en vrouwen

 

Langzaamaan merkte ik dat het coachen en begeleiden van mensen me meer boeit dan het overdragen van kennis en vaardigheden in een klascontext.  

Deze ervaringen en bijscholingen geven me voldoende achtergrond en vertrouwen om een nieuwe wending te geven aan mijn loopbaan. Ik zei het onderwijs vaarwel en begon aan deze nieuwe uitdaging. 

Naast Rots en watertrainer ben ik sinds april 2023 leerkracht Nederlands voor anderstalige nieuwkomers (volwassenen) bij Encora in Antwerpen. 

 

In mijn vrije tijd

  • werk ik als vrijwillige Rots & Water-coach  bij Tejo (gratis therapie voor jongeren)

  • volg ik een opleiding 'story-telling' aan de muziekacademie in Lier.

bottom of page