top of page

Onze begeleiding vertrekt meestal vanuit beweging. Een fysieke ervaring is namelijk een heel directe ervaring. Wat je lichamelijk ervaren hebt, blijft je langer bij. Na het bewegen volgt een reflectiemoment. Hierdoor krijg je inzicht, waarna er opnieuw wordt geoefend. Dit is typerend voor de psycho-fysieke aanpak. Zo krijg je heel concrete tools om steviger in je schoenen te gaan staan en vergroot je de kans dat je bv. effectief 'nee' kan zeggen in moeilijke situaties. 
Wees gerust, de intensiteit van de training wordt altijd aangepast aan jouw mogelijkheden.

Deze psycho-fysieke methode is gebaseerd op het Rots & Water-programma. Dit is een weerbaarheidstraining waarvan de effectiviteit wetenschappelijk aangetoond is. Voor meer informatie over het programma kan je hier klikken. 

We werken op maat, dat wil zeggen dat we na een intakegesprek op zoek gaan naar een goed evenwicht tussen verschillende methodieken: R&W oefeningen, gesprekken, relaxatie, conditie-oefeningen...

Hierbij wordt rekening gehouden met datgene wat voor jou/jullie het beste werkt.

Een belangrijk element in de trainingen is de ademhaling. Ze wordt gebruikt om een stevige basis te leggen. Hierdoor kan je makkelijker werken aan zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen.

Ook bij de relaxatieoefeningen, waarmee we de trainingen vaak eindigen, is de ademhaling essentieel. 

Rots en water

Rots en Water is een fysieke training. Naast het uitvoeren van oefeningen en technieken staan we ook stil bij wat die oefeningen met ons lichaam en onze emoties doen. We gaan nadenken op welke manier we de vaardigheden waarop we trainen kunnen gebruiken in ons dagelijks leven.

 

 

Iedereen die wil werken aan zelfbeheersing, zelfvertrouwen en assertiviteit  is welkom.

bottom of page